Αντιπροσωπείες και Διανομές

Στρατηγικές Συνεργασίες

Ένα σημαντικό μέρος της επιτυχίας του Ομίλου ΕΥΡΗΚΑ οφείλεται στην ευρεία γκάμα των προϊόντων που διαθέτει στην αγορά, καλύπτοντας ολοκληρωμένα μεγάλο μέρος των αναγκών του σύγχρονου νοικοκυριού. Εκτός από τα προϊόντα που παράγει στα εργοστάσια της Ελλάδας (Βόλος) και της Ρουμανίας (Βουκουρέστι) αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Ρουμανία τη διάθεση κι άλλων προϊόντων, που προκύπτουν από συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού.

Η πρώτη στρατηγική συνεργασία του Ομίλου ΕΥΡΗΚΑ ξεκίνησε το 1994, με τον Αμερικανικό βιομηχανικό οίκο Dow Chemicals, για την παραγωγή του κατσαριδοκτόνου AROXOL Mec σε μορφή trigger, ενός από τα πιο πρωτοποριακά προϊόντα στην κατηγορία των εντομοκτόνων / εντομοαπωθητικών.

Το 1997 ξεκίνησε η συνεργασία με την Γαλλική εταιρεία Compo, με τα επιτυχημένα προϊόντα οικιακής περιποίησης φυτών ALGOFLASH, και πρώτοι τοποθετήσαμε αυτή την κατηγορία στα σούπερ μάρκετ.

Υπηρεσίες προς τρίτους

Ένας ακόμη τομέας όπου ο Όμιλος δραστηριοποιείται δυναμικά, είναι και η παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε άλλες επιχειρήσεις παραγωγής προϊόντων, με χρονολογία έναρξη της πρώτης συνεργασίας του το 2000. Οι υπήρεσίες που παρέχονται προς τους συνεργάτες του καλύπτουν τους τομείς της παραγγελειοληψίας, φυσικής διανομής, αποθήκευσης, τοποθέτησης προϊόντων στα καταστήματα (merchandising), είσπραξη οφειλών καθώς επίσης και ανάπτυξη στρατηγικού μάρκετινγκ. Με τις πιο πάνω παρεχόμενες υπηρεσίες ο Όμιλος ΕΥΡΗΚΑ υποστηρίζει ενεργά τους συνεργάτες του συμβάλλοντας αποτελεσματικά στο χτίσιμο των δικών τους brands.

Εγγύηση της εξυπηρέτησης του Ομίλου ΕΥΡΗΚΑ αποτελεί και το άρτια οργανωμένο σύστημα αποθήκευσης και διανομής του. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι πανελλήνια εξυπηρετούνται από τον Όμιλο ΕΥΡΗΚΑ και μέσω αντιπροσώπων 570 πελάτες με συνολικά 3100 καταστήματα καθώς επίσης και 4500 μκρότεροι πελάτες μέσω ειδικών συνεργατών. Παγκύπρια εξυπηρετούνται 350 πελάτες από την ΕΥΡΗΚΑ Λτδ και 200 πελάτες μέσω ειδικών συνεργατών.

Στόχος του Ομίλου ΕΥΡΗΚΑ είναι η ανάπτυξη νέων συνεργασιών και η παροχή υπηρεσιών και σε άλλες επιχειρήσεις για προώθηση των προϊόντων τους στο ευρύ πελατολόγιο του.